Hyundai Ioniq Electric - Várja Önt az elektromos hajtás.
A Gablini Kft. 2013-ban az országban elsőként kezdte el a 100%-ban elektromos gépjárművek értékesítését és szervizelését. Az elmúlt 8 év alatt több mint 1000 db elektromos autót értékesítettünk, a magyarországi elektromos autó piac mintegy 30%-át.
Gyors töltés. Nagy távolságok.
Soha többé nem kell tankolnia. A zéró károsanyag-kibocsátást lélegzetelállító vezetési élménnyel társító, új IONIQ Electric az akkumulátor egyetlen feltöltésével akár 311 kilométert képes megtenni*. Ráadásul az új, nagyteljesítményű lítium-ion polimer akkumulátor nem egészen egy óra alatt 80 százalékos szintre tölthető fel 100 kilowattos, egyenáramú gyorstöltő berendezés segítségével. Várja Önt az elektromos hajtás. Várja Önt a jövő.

*WLTP ciklus szerinti hatótávolság. A tényleges hatótávolságot befolyásolhatják az útviszonyok, a vezetési stílus és a környezeti hőmérséklet.

Elektromos kiáltvány

Az IONIQ letisztult, áramvonalas körvonalait egy sor új formai részlettel tettük még vonzóbbá. A nagyteljesítményű, teljes LED-es fényszórók elegánsan simulnak bele a kecses, zárt hűtőmaszkba, amely büszkén hirdeti az elektromos hajtásláncot.

Bluelink® Connected Car szolgáltatások

A Blue Link csatlakoztatott szolgáltatások zökkenőmentes kapcsolódást kínálnak az új IONIQ Electric fedélzetén: utazását online hangfelismerés és funkciók széles választéka teszi kényelmesebbé és élvezetesebbé. A 10,25 colos AVN monitor mellé alapértelmezésben öt éven át érvényes, ingyenes előfizetés jár a Hyundai LIVE szolgáltatásaira. Valós idejű információk: elektromos töltőállomások és tarifák, forgalom, időjárás, érdekes úti célok (POI), parkolóhelyek utcán és parkolóházakban. A szolgáltatás Hyundai kereskedés-keresőt és - ha a helyi törvények megengedik - traffipax figyelmeztetést is tartalmaz.

Tisztán elektromos hajtáslánc

Az új IONIQ Electric hajtásláncának fődarabjait tökéletesítettük, így a modell még nagyobb teljesítményt és megnövelt hatótávolságot kínál. A továbbfejlesztett, 38,3 kWh kapacitású akkumulátor az eddiginél 36 százalékkal nagyobb energiatároló képességgel rendelkezik. Ez a különösen kiváló hatásfokú lítium-ion polimer akkumulátor hajtja meg a 136 lóerőre növelt teljesítményű villanymotort. Az autó rendkívül fürgén gyorsít, köszönhetően a késlekedés nélkül rendelkezésre álló, 295 Nm forgatónyomatékának: a praktikus ötszemélyes jármű álló helyzetből mindössze 10,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

Ráadásul az IONIQ kifejezetten elektromos hajtásláncra optimalizált padlólemezében helytakarékosan, a lehető legmélyebben helyezhettük el az akkumulátor-csomagot, így az nem befolyásolja a helykínálatot. Az ülések alá beépített akkumulátoroknak köszönhetően az IONIQ Electric kivételesen mély tömegközépponttal büszkélkedhet. Ez nagyban javítja a modell dinamizmusát, és hozzájárul az élvezetes vezethetőséghez.

Tisztán elektromos előnyök
Az új, 100 kW-os villanymotor azonnali nyomatékleadással és lenyűgöző gyorsítóképességgel ruházza fel a díjnyertes, áramvonalas formatervet zéró károsanyag-kibocsátással kombináló, új IONIQ Electric modellt. Alább megismerheti az új IONIQ Electric további előnyeit.

Zéró károsanyag-kibocsátás

Az új IONIQ Electric egy csepp benzint vagy gázolajat sem fogyaszt, így károsanyagot sem bocsát ki. Ráadásul teljesen zajmentesen utazhatunk, egy huzamban akár 311 kilométeren át (WLTP). Ezzel hozzájárul a zsúfolt nagyvárosok légminőségének javításához. Az elektromos közlekedés hozzájárul a közlekedési eredetű légszennyezés mérsékléséhez, hiszen nem használ ásványi üzemanyagot. Mindez fokozottan érvényes, ha autónk akkumulátorát megújuló forrásból származó elektromos energiával töltjük fel.

Zéró károsanyag-kibocsátás.

Azonnali gyorsítóképesség

Az autó rendkívül fürgén gyorsít: a késlekedés nélküli gyorsítóképesség élvezetessé teszi a vezetést. A nagyteljesítményű, 100 kW-os villanymotor és a fejlett, 38,3 kWh kapacitású akkumulátorcsomag együtt azonnali nyomatékkifejtést és lenyűgöző gyorsítóképességet eredményeznek. Nem kell arra várni, hogy felpörögjön a motor, és sebességet sem kell váltani: az autó dinamikusan, mozgékonyan halad a forgalomba.

Az azonnali nyomatékkifejtés dinamikus gyorsítást eredményez.

Nincs olajcsere. Kevesebb karbantartást igényel.

Mivel az új IONIQ Electric nem alkalmaz belső égésű motort, sem motorolajra, sem sebességváltó kenőanyagra nincs szüksége. A villanyautóknak nincs olajtartálya, nincs sebességváltója, és nincs katalizátora sem: így nincs szükség olajcserére, és kedvezőbbek a karbantartási költségek.

Nem kell motorolajat, váltóolajat cserélni.

Szépnek terveztük - takarékosnak fejlesztettük
Az IONIQ kecses eleganciáját úgy optimalizáltuk, hogy a lehető legkevesebb üzemanyagot fogyassza. Mindössze 0,24-es közegellenállási együtthatójával az IONIQ a világ egyik legáramvonalasabb autója. És ahogy a kecses formaterv lenyűgöző, dinamikus hatást kelt kívül, ugyanúgy nyújt kiemelkedő biztonságot és takarékosságot a kistömegű alumíniumból és fejlett, nagyszilárdságú acélból felépülő, élvonalbeli vázszerkezet.
Tágas és kifinomult belső tér
Az új IONIQ Electric újragondolt belső kialakítása letisztult és szellős, mégis tele van új funkciókkal. Élvezze ennek a kompromisszumok nélküli kényelmet és kapcsolódást kínáló, ötszemélyes szedánnak a praktikumát. A belső tér előállítása során különféle környezetbarát műanyagokat és természetes anyagokat használtunk fel, az organikus cukornádtól kezdve a vulkáni kőzetig.
Töltőpont és parkolóhely keresése!
Az új IONIQ Electric gondoskodik arról, hogy Ön kipihenten és a lehető leggyorsabban célhoz érjen. A 10,25 colos AVN monitor mellé öt éven át érvényes, ingyenes előfizetés jár a Hyundai LIVE szolgáltatásaira. Valós idejű információk: elektromos töltőállomások és tarifák, forgalom, időjárás, érdekes úti célok (POI), parkolóhelyek utcán és parkolóházakban. A szolgáltatás Hyundai kereskedés-keresőt és - ha a helyi törvények megengedik - traffipax figyelmeztetést is tartalmaz.
Soha többé nem kell tankolnia!
Továbbfejlesztett elektromos hajtásláncának és nagyobb teljesítményű akkumulátorának köszönhetően az új IONIQ Electric egyetlen feltöltéssel akár 331 kilométert képes megtenni, zéró károsanyag-kibocsátással*. A 100 kW teljesítményű, rendkívül nyomatékos villanymotort egy továbbfejlesztett, kiváló hatásfokú, 38,3 kWh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátor táplálja. A szintén megnövelt (7,2 kW) teljesítményű, fedélzeti töltő használatával az akkumulátor mindössze kb. 54 perc alatt 80 százalékos szintre tölthető fel 100 kilowattos, egyenáramú gyorstöltő berendezésről.

*WLTP ciklus szerinti hatótávolság. A tényleges hatótávolságot befolyásolhatják az útviszonyok, a vezetési stílus és a környezeti hőmérséklet.
Intelligens regeneratív fékrendszer
Az élvonalbeli, intelligens technológiákkal felvértezett új IONIQ Electric regeneratív fékrendszere a villanymotor segítségével lassítja az autót, és közben az akkumulátort is tölti. Emellett az intelligens regeneratív fékrendszer a fedélzeti radaros érzékelők segítségével automatikusan a forgalomhoz igazodva szabályozza a regeneratív fékerő mértékét, és ezáltal a lassulást.
Váltófülekkel vezérelhető regeneratív fékrendszer
A hatótávolság megnövelése és az akkumulátorok töltöttségi szintjének magasan tartása érdekében a kormánykerékre szerelt váltófülekkel módosítható a regeneratív fékezés ereje. A vezető négy fokozat közül választhat: ezek mindegyike eltérő mértékű lassulást, illetve töltési intenzitást eredményez. A bal oldali váltófület húzva tartva maximális regeneratív fékerő érhető el. Az autó - a menethelyzettől függően - akár így, a mechanikus fékpedál érintése nélkül is megállítható. A töltés ebben a fokozatban a legintenzívebb.
Nyomógobos, elektronikus váltóvezérlés
Az IONIQ Electric fedélzetén a középkonzolon elhelyezett gombokkal válthat az előre- és hátramenet, az üresjárat és a parkolófokozat között. Ugyanitt találja az elektromos rögzítőfék kapcsolóját. A padlókonzolon így felszabadult helyen két pohártartót, valamint Qi szabvány szerinti, vezeték nélküli okostelefon töltőaljzatot alakítottak ki.
Gyors, rugalmas töltés
Az IONIQ Electric akkumulátorát otthon és út közben egyaránt egyszerűen feltöltheti. Az otthoni csatlakozó jellegétől, illetve a nyilvános gyorstöltő állomás típusától függően az IONIQ Electric több féle kábellel és csatlakozóval, számos különböző módon tölthető.
Korlátlan nyugalom és biztonság

eCall: fokozott biztonság és védelem.

Az IONIQ Electric automatikusan segítséget hív, ha balesetet szenvedett, és kinyíltak a légzsákok. Emellett az SOS gombot megnyomva Ön is kérhet vészhelyzeti segélynyújtást, a nap 24 órájában, az év bármely napján.

Eco Plus üzemmód.

Az IONIQ Electric szokásos Eco, Comfort és Sport üzemmódok mellett Eco+ üzemmóddot is kínál. Ha az akkumulátora szinte teljesen lemerült, ECO+ üzemmódban csökkentheti a jármű energiafogyasztását és meghosszabbíthatja a hatótávolságot.

Praktikus üzemmód.

A szabadidős tevékenységekhez ideális Praktikus üzemmódban hosszabb időn keresztül, biztonságosan és kényelmesen használhatja az autó kényelmi funkcióit, audiorendszerét és a hordozható elektronikus készülékek töltésére szolgáló csatlakozókat. Ilyenkor a jármű nem menetképes, ugyanakkor szabadon használhatók az olyan funkciók, mint a fűtés vagy a klímaberendezés.

Szériatartozék a nyugalom: az IONIQ Electricre ugyanaz a teljes körű gyártói garancia vonatkozik, mint bármely más Hyundai gépkocsira. Emellett kiterjesztett garanciális konstrukció érvényes a nagyfeszültségű akkumulátorra.

Ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garancia.

Mint minden Hyundai gépkocsi, az új IONIQ Electric is a létező legmagasabb minőségi elvárások szerint készül. Ezt ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciával támasztjuk alá: így Ön anélkül élvezheti az életét, hogy autója miatt kellene aggódnia. Élvezze az autóipar egyik legkiválóbb garanciális konstrukcióját - alapáron.

8 éves akkumulátor garancia.

A normál gyártói garancián túlmenően az IONIQ Electric nagyteljesítményű lítium-ion polimer akkumulátorára 8 éves vagy 200 000 kilométeres (amelyik hamarabb bekövetkezik) gyártói garancia vonatkozik.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérjük válasszon elektromos és hybrid modellkínálatunkból!

Amennyiben rendszeresen tájékoztatást szeretne kapni a Gablini Autószalonok akcióiról, újdonságairól, híreiről, regisztráljon és legyen hírlevelünk olvasója!
Feliratkozom a hírlevélre:
*A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek konkrét árajánlattételnek. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
Weboldalunk a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyja a sütik használatát.
Rendben