Hyundai Ioniq Plug-in Hybrid - Csatlakozzon a vezetés jövőjéhez
Fedezze fel az új IONIQ Plug-in modellt
Színarany középút. Elektromos, ha úgy szeretné. Benzines, ha arra van szüksége. Megújult dizájnjával és ultramodern, fejlett vezetőtámogató és aktív biztonsági rendszereivel az új IONIQ Plug-in jobb, mint valaha. Az EV üzemmód gombot megnyomva aktiválhatja a tisztán elektromos hajtást. Ha lemerült az akkumulátor, a benzinmotornak köszönhetően hybridként használhatja tovább autóját, majd ha töltőponthoz ér, ismét feltöltheti akkumulátorát.

Kívül-belül megújult

Az új IONIQ Plug-in letisztult, áramvonalas körvonalait egy sor új formai részlettel tettük még vonzóbbá, kiemelve a modell kifinomult megjelenését. A dinamikus, új rácshálós hűtőmaszk harmonikusan illeszkedik az új, teljes LED-es fényszórókhoz és a LED-es nappali világításhoz, kifinomult első benyomást téve a szemlélőre.

Blue Link® csatlakoztatott jármű szolgáltatások

A Blue Link® csatlakoztatott jármű szolgáltatások révén zökkenőmentes kapcsolódási funkciókat vehet igénybe a vadonatúj IONIQ Plug-in fedélzetén: utazását online hangfelismerés és funkciók széles választéka teszi kényelmesebbé és élvezetesebbé. A 10,25 colos AVN monitor mellé alapértelmezésben öt éven át érvényes, ingyenes előfizetés jár a Hyundai LIVE szolgáltatásaira. Hozzáférés valós idejű információkhoz: üzemanyag árak és töltőállomások, forgalmi információk, időjárás, érdeklődésre számot tartó helyek (POI), parkolási lehetőségek az utcán és parkolóházakban. A szolgáltatás Hyundai kereskedés-keresőt, valamint - ha a helyi törvények megengedik - traffipaxra figyelmeztető funkciót is tartalmaz.

Mi az a Plug-in Hybrid?

Szokjon hozzá a tökéletes rugalmassághoz. Az IONIQ Plug-in az elektromos járművek minden előnyét kínálja - a benzinmotoros hybridek rugalmasságával kiegészítve. A nagykapacitású (8,9 kWh) lítium-ion polimer akkumulátor az EV gomb* megnyomásakor akár 63 kilométernyi tisztán elektromos hatótávolságot biztosít. Ezt követően az IONIQ Plug-in ugyanúgy használható, mint az IONIQ Hybrid modell. A párhuzamos full hybrid hajtásláncnak köszönhetően a jármű üzemelhet benzinmotorral, villanymotorral vagy mindkettővel egyszerre. Menjen olyan messze, amennyire csak szeretne. Célba érve csatlakozzon egy töltőpontra, és töltse fel akkumulátorát. A szabályozható regeneratív fékrendszer - amely a villanymotor segítségével lassítja az autót - azonban menet közben is tölti az akkumulátort. A regeneratív fékezés erejét négy fokozatban szabályozhatja.

*NEDC 2.0 ciklus szerint meghatározott hatótávolság. A tényleges hatótávolságot befolyásolhatják az útviszonyok, a vezetési stílus és a környezeti hőmérséklet.

Fedezze fel a plug-in hybrid technológia mindennapi előnyeit
Az új IONIQ Plug-in a hybridekre jellemző, kivételesen alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett jelentős távolságot képes megtenni tisztán elektromos üzemben. Így Ön tisztábban közlekedhet a városban, sőt: olyan városrészekbe és parkoló zónákba is behajthat, amelyeket a belső égésű motorral szerelt járművek csak korlátozottan látogathatnak.

Elektromos közlekedés + rugalmasság.

Ha nem áll készen egy villanyautóra, a plug-in hybrid testesíti meg a tökéletes kompromisszumot. MIntegy 63 kilométert* tehet meg tisztán elektromos üzemben, ami a legtöbb esetben elegendő a mindennapokban, ám ha hosszabb utat tervez, számíthat a benzinmotorra.

*NEDC 2.0 ciklus szerint meghatározott hatótávolság. A tényleges hatótávolságot befolyásolhatják az útviszonyok, a vezetési stílus és a környezeti hőmérséklet.

Zéró károsanyag-kibocsátás elektromos üzemben.

Villanyautó gombnyomásra. Az új IONIQ Plug-in nagykapacitású (8,9 kWh) lítium-ion polimer akkumulátora az EV gomb* megnyomásakor akár 63 kilométernyi tisztán elektromos hatótávolságot biztosít. Ezt követően a jármű automatikusan a (szintén a villanymotorra épülő) hybrid üzemben halad tovább.

*NEDC 2.0 ciklus szerint meghatározott hatótávolság. A tényleges hatótávolságot befolyásolhatják az útviszonyok, a vezetési stílus és a környezeti hőmérséklet.

Kevesebb üzemanyagot igényel.

Az IONIQ Plug-in a takarékosság új szintjét képviseli: akkumulátorról táplált villanymotorja a benzinmotorral együttműködve kivételesen kedvező üzemanyag-fogyasztást és igen csekély károsanyag-kibocsátást biztosít.

Kecses kifinomultság
Az új IONIQ Plug-in lendületes formatervét egy sor új formai részlettel tettük még vonzóbbá. Alacsony légellenállás, maximális menetdinamika: mindössze 0,24-es közegellenállási együtthatójával az IONIQ Plug-in a jelenleg kapható egyik legáramvonalasabb autó a világon. A kecses kontúrok és az innovatív technológiák együtt felülkerekednek a légáramlatokon, így minimálisra csökken a légellenállás, és ezzel együtt a károsanyag-kibocsátás is.
Tágas és kifinomult belső tér
Az új IONIQ Plug-in újragondolt belső kialakítása letisztult és szellős - mégis tele van új funkciókkal. Élvezze ennek a kompromisszumok nélküli kényelmet és kapcsolódást kínáló, ötszemélyes szedánnak a praktikumát. A belső tér előállítása során különféle környezetbarát műanyagokat és természetes anyagokat használtunk fel, az organikus cukornádtól kezdve a vulkáni kőzetig.
Blue Link® csatlakozás*
Vezérelje az IONIQ Plug-in modellt okostelefonjáról - vagy szóbeli utasításokkal. A Blue Link® csatlakoztatott jármű szolgáltatások révén zökkenőmentes kapcsolódási funkciókat vehet igénybe a vadonatúj IONIQ Plug-in fedélzetén: utazását online hangfelismerés és funkciók széles választéka teszi kényelmesebbé és élvezetesebbé. Ingyen hozzáférhet a Hyundai LIVE szolgáltatásokhoz, amelyek valós idejű forgalominformációt, utcai és parkolóházi parkolási lehetőségeket, valós idejű üzemanyagár-tájékoztatást, továbbá az érdeklődésre számot tartó helyekre (POI) vonatkozó információkat kínálnak. A fokozott biztonságot szolgálja az automatikus ütközés figyelmeztetés, valamint az SOS vészhelyzeti segélyszolgálat hívógombja.
*Magyarországon a 2020-as évben lesz elérhető ez a szolgáltatás.
A valós idejű szolgáltatásokkal gyorsabban célba érhet
Az új IONIQ Plug-in gondoskodik arról, hogy Ön kipihenten és a lehető leggyorsabban célhoz érjen. A 10,25 colos AVN monitor mellé alapértelmezésben öt éven át érvényes, ingyenes előfizetés jár a Hyundai LIVE szolgáltatásaira. Hozzáférés valós idejű információkhoz: üzemanyag árak és töltőállomások, forgalmi információk, időjárás, érdeklődésre számot tartó helyek (POI), parkolási lehetőségek az utcán és parkolóházakban. A szolgáltatás Hyundai kereskedés-keresőt, valamint - ha a helyi törvények megengedik - traffipaxra figyelmeztető funkciót is tartalmaz.
Erőteljes Plug-in menetteljesítmények
Az új IONIQ Plug-in 44,5 kW teljesítményű villanymotorja és különleges hangolású, közvetlen befecskendezésű benzinmotorja együtt 141 lóerőt és 265 Nm forgatónyomatékot ad le. A finoman kapcsoló duplakuplungos sebességváltóval és a kistömegű, nagy szllárdságú karosszéria-szerkezettel együtt mindez lelkesítő vezetési élményt biztosít.

Kappa 1,6 literes Atkinson ciklusú GDI benzinmotor

Az egyedi hangolású 1,6 literes közvetlen befecskendezéses benzinmotor legnagyobb teljesítménye 105 LE, termikus hatásfoka a legjobb a kategóriában. A közvetlen benzinbefecskendezés az utolsó csepp energiát is kifacsarja az üzemanyagból.

44,5 kW teljesítményű villanymotor

Élvezze az elektromos gyorsulást. A 44,5 kW-os villanymotor kiemelkedő forgatónyomatékot és csekély energiafogyasztást biztosít. Emellett álló helyzetből kiváló gyorsítóképességgel ruházza fel az autót.

6-fokozatú DCT

Az innovatív duplakuplungos sebességváltó (DCT) finom vezethetőséggel teszi még élvezetesebbé az utazást. Az egyik kuplung a páratlan, a másik pedig a páros számú fokozatokat szolgálja ki, így gyorsabb kapcsolásokkal teszi dinamikusabbá a vezetés élményét.

Lítium-ion polimer akkumulátor

A 8,9 kWh kapacitású, nagyteljesítményű lítium-ion polimter akkumulátor kiemelkedő töltési / kisütési jellemzőkkel bír, így az elektromos hajtásban és a fékenergia-visszanyerésben egyaránt remekel. Az ülések alá beépített akkumulátoroknak köszönhetően az IONIQ Plug-in kivételesen alacsony tömegközépponttal büszkélkedhet. Ez nagyban javítja a modell dinamizmusát, és hozzájárul az élvezetes vezethetőséghez.

Energiaáramlás
Az új IONIQ Plug-in Elektromos üzemmódban képes tisztán akkumulátorára támaszkodva haladni. Vagy használható hagyományos hybridként, amikor a pillanatnyi menethelyzettől függően zökkenőmentesen kapcsol át a belső égésű motor és a villanymotor között. A regeneratív fékrendszer a villanymotor segítségével lassítja az autót, és közben tölti az akkumulátort. Az akkumulátorban tárolt energia táplálja a villanymotort, amely gyorsítás során, emelkedőn vagy kis sebességű haladás esetén kapcsolódik be a hajtásba. Ezt az összetett energiaáramlást szemléltetik az alábbi animációk.
Kétféle üzemmód áll rendelkezésére: Eco és Sport
Az IONIQ Plug-in egyetlen gombnyomásra alkalmazkodik pillanatnyi hangulatához: válasszon az Öko és Sport üzemmódok közül. A kettős üzemű virtuális műszeregység stílusa és színe a választott üzemmódtól függően változik. Az egyes üzemmódokban megváltoznak az autó jellemzői, a különbség azonnal érezhető. Sport üzemmódban a duplakuplungos sebességváltó dinamikusabban kapcsol, magasabb fordulatszámot engedélyez, és tovább tartja a fokozatot, késleltetve a felváltást. Ez közvetlenebb, élvezetesebb vezethetőséget eredményez. A szervokormány érzete is megváltozik, a fokozott ellenállás nehezebb, sportosabb kormányozhatóságot ébreszt. Az Öko üzemmód a takarékosságot helyezi a középpontba: gyorsabban felvált, és könnyedebb kormányozhatóságot biztosít.
Kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás, csekélyebb károsanyag-kibocsátás: ECO-DAS.
Az új IONIQ Plug-in kiváló üzemanyag-fogyasztásához és csekély CO2-kibocsátásához a környezetbarát vezetési stílust támogató ECO-DAS rendszer is hozzájárul. Amikor Ön betáplál egy címet a navigációs rendszerbe, a prediktív energiagazdálkodási rendszer kielemzi az útvonalat, és a domborzati adatokat is figyelembe véve állítja össze az elektromos és benzinmotor használatának optimális megosztását. A vitorlázási segédlet tájékoztatja a vezetőt, ha hamarosan fékeznie kell, és ezzel hozzájárul az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez.

Emelkedő előrejelzés

Ha az útvonalon emelkedő várható, és alacsony az akkumulátor töltöttségi szintje, az IONIQ Plug-in kis mértékben megnöveli a belső égésű motor használatát, hogy az emelkedőre felkészülve rátöltsön az akkumulátorra. Így az emelkedőn a villanymotor be tud segíteni a belső égésű erőforrásnak. Ezzel elkerülhető a benzinmotor rossz hatásfokú használata, és csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás.

Lejtő előrejelzés

Amennyiben az akkumulátor töltése megfelelő, az IONIQ Plug-in nagyobb mértékben támaszkodik a villanymotorra, mielőtt a lejtőre érne a jármű, ezzel csökkentve a benzinfogyasztást. Az elektromos energiát aztán a lejtőn, regeneratív fékezés segítségével nyeri vissza.

Vitorlázási segédlet

Az integrált vitorlázási segédlet funkció a navigációs rendszer adatbázisa segítségével elemzi az útviszonyokat, és tájékoztatja a vezetőt, ha hamarosan lassítania szükséges. Ilyen helyzet lehet egy közelgő irányváltás vagy autópálya kihajtó. A műszerfalon megjelenő szimbólum és hangjelzés tájékoztatja a vezetőt, hogy elveheti a lábát a gázpedálról. A funkcióval egyaránt mérsékelhető a fogyasztás (az autó villanymotorja segítségével vitorlázik), valamint az üzemi fék használata.

Szabályozható regeneratív fékrendszer
A szabályozható regeneratív fékrendszer a villanymotor segítségével lassítja az autót, és közben tölti az akkumulátort. A kormánykerék mögött elhelyezett váltófülek segítségével egyszerűen szabályozható a fékenergia-visszanyerés mértéke. Nem kevesebb mint négy fokozat közül választhat: ezek mindegyike eltérő mértékű lassulást, illetve töltési intenzitást eredményez. Minél magasabb regeneratív fokozatot választ, annál erőteljesebben lassul az autó, amikor Ön leveszi a lábát a gázpedálról.
Váltófülek és szabályozható regeneratív fékvezérlés
A szabályozható regeneratív fékrendszer a villanymotor segítségével lassítja az autót, és közben tölti az akkumulátort. A kormánykerék mögött elhelyezett váltófülek segítségével egyszerűen szabályozható a fékenergia-visszanyerés mértéke. Nem kevesebb mint négy fokozat közül választhat: ezek mindegyike eltérő mértékű lassulást, illetve töltési intenzitást eredményez. Minél magasabb regeneratív fokozatot választ, annál erőteljesebben lassul az autó, amikor Ön leveszi a lábát a gázpedálról.
Rugalmas plug-in töltés
Az IONIQ Plug-in többféle módon is tölthető - például úgy is, hogy egyáltalán nem tölti. Ha autóját csatlakoztatta az otthoni elektromos hálózatra, a Hyundai Blue Link® alkalmazás segítségével a távolból is beprogramozhatja, hogy a töltési folyamat csúcsidőn kívül induljon be, amikor olcsóbb az elektromos áram.
Korlátlan nyugalom és biztonság
Szériatartozék a nyugalom: az IONIQ Plug-in modellre ugyanaz a teljes körű gyártói garancia vonatkozik, mint bármely más Hyundai személygépkocsira. Emellett kiterjesztett garanciális konstrukció érvényes a nagyfeszültségű akkumulátorra.

Ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garancia.

Mint minden Hyundai gépkocsi, az új IONIQ Plug-in is a létező legmagasabb minőségi elvárások szerint készül. Ezt ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciával támasztjuk alá: így Ön anélkül élvezheti az életét, hogy autója miatt kellene aggódnia. Élvezze az autóipar egyik legkiválóbb garanciális konstrukcióját - alapáron.

8 éves akkumulátor garancia.

A normál gyártói garancián túlmenően az IONIQ Plug-in nagyteljesítményű lítium-ion polimer akkumulátorára 8 éves vagy 200 000 kilométeres (amelyik hamarabb bekövetkezik) gyártói garancia vonatkozik.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérjük válasszon elektromos és hybrid modellkínálatunkból!

Amennyiben rendszeresen tájékoztatást szeretne kapni a Gablini Autószalonok akcióiról, újdonságairól, híreiről, regisztráljon és legyen hírlevelünk olvasója!
Feliratkozom a hírlevélre:
*A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek konkrét árajánlattételnek. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
Weboldalunk a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyja a sütik használatát.
Rendben